1991-ben a BES professzionális hajápolási termékeket már több, mint 25 éve ismerték és szerették Olaszországban. Kizárólag itt lehetett kapni őket.

Ebben az évben tavasszal egy nemzetközi kiállítást szerveztek Budapesten. A kiállításon mindenféle termékkel jelen voltak a külföldi cégek; az élelmiszerektől, a divatcikkeken át a műszaki berendezésekig. És volt itt egy hajápolással foglalkozó stand is. A háttérben a Milánóban gyártott professzionális termékek rajtuk a BES logó. Ezek előtt állt Attilio Fregoli, a BES márka olaszországi tulajdonosa és megalapítója, aki először látogatott el Magyarországra.

A standnál nem volt nagy tülekedés. Aznap délután zárt a kiállítás, így nem volt már túl sok érdeklődő. Tóth Imre is az utolsó percben döntötte el, hogy kilátogat ide. Megállt a pult előtt, a kezébe vette a termékeket, megnézte, megszagolta őket, majd hosszan beszélgettek róluk. Attilio megtudta, hogy Imre maga is fodrász, sokáig a szakmában dolgozott, versenyzett. Imrének akkoriban több ABC-je és egy fodrászkellék szaküzlete is volt Budapesten.

Attilio rövid időn belül úgy döntött, hogy itt hagyja az összes terméket, amit Magyarországra, a kiállításra hozott; nézzék meg, hogy Imre üzleteiben milyen gyorsan lehet eladni őket és hogy tetszik a magyar fodrászoknak az anyag. Így is történt minden, a BES termékek 1992-ben elsőként kikerültek a hazai polcokra és néhány napon belül el is fogytak. Ráadásul remek visszajelzésekkel.
Pár hét múlva megszületett a BES Hungary Kft. és Tóth Imre első külföldi partnerként megkezdte a BES professzionális hajápolási termékek hazai forgalmazását.

A mai napon 88 külföldi partnernek szállít a BES anyacég.

Ha még olvasnál rólunk, megismernéd a magyarországi BES csapatot, akkor nézd meg a Rólunk rész itt a BES weboldalán!

Hozzászólás írása